Tekniken

Vi är specialister på plastbockning!

Spela videoklipp

Vår unika teknik

Plastbockning på högsta nivå! Kundanpassade plastkapslingar utan formverktyg!

Vi har jobbat med plastbockning i över 30 och vill påstå att vi har blivit riktigt bra på detta! Det är därför vi har återkommande nöjda kunder varje år som gladeligen väljer vår teknik framför tråkiga standardlådor och dyra formverktyg. Så gör som IKEA och andra smarta företag, jobba med oss!

 

 

Processen för plastbockning

Komplett kapsling med håltagningar, infästningar, gravering och lackering!

Själva processen går till på följande sätt. Från plangjutna plastskivor fräser vi ut med CNC-fräs beståndsdelarna för er kapsling. Därefter värms plasten upp och bockas till de radier ni har valt, kanske rundade hörn eller en krökt framsida, det mesta går att ordna.

(Vi har extremt bra toleranser, som du sjävklart kan granska noggrant här) Därefter monterar vi fast infästningar, pressmuttrar, displayfönster mm. Slutligen lackerar vi i önskad färg och trycker text/logotyp etc efter era behov.

Delarna limmas eller snäpps ihop genom förfrästa spår. Invändigt limmas skruvtorn, pressmuttrar, displayfönster med mera fast och slutligen målas kapslingen i den eller de kulörer ni valt.

Lackering och screentryck är det avslutande steget innan kapslingen kvalitetstestas och sedan packas varsamt. Ni får en monteringsklar kapsling som passar era mått och inte kräver någon efterbearbetning. Smidigare kan det inte bli!

Skiss

3D-ritning

Prototyp

Serieproduktion

Material

ABS, PS, HIPS, PLEXI och polykarbonat

Är våra lagerförda standardmaterial. Kräver ni ett specifikt material, exempelvis en återvunnen plast eller en plast gjord på majsolja kan vi allt som oftas ta fram det ni önskar, både snabbt och till en låg kostnad. 

Självsläckande polystyren enligt UL 94V-0

Vi erbjuder det här materialet i svart och vit grundfärg och det uppfyller brandklassningskraven enligt UL 94V0.  

Materialtjocklekar 2, 3, 4, 6, 8, 10 mm

Ytbehandlingar

Lackering i flera olika kulörer och strukturer. För standardlack erbjuder vi hela RAL-paletten. Exempel på strukturer som vi erbjuder är högblank, strukturerad, reptålig, matt med mera. Vi kan ofta ordna det som önskas

EMC / EMI

Skärmning mot elektromagnetisk strålning sker genom en invändig koppar eller nickelbeläggning.

Digitaltryck

Bekläd kapslingen med er logga eller namngivning av håltagningar som t.ex. USB. Digitaltryck kan även göras i 4-färgs motiv.

IP-klass

Normal IP-klass för våra snäppkonstruktioner är IP-54. Vi klarar av att tillverka kapslingar upp till IP65.

Tillbehör & infästningar

En mängd olika möjligheter för att fästa era invändiga komponenter.
En av de vanligaste är att vi invändigt limmar fast pressmuttrar, direkt i konstruktionen eller på skruvtorn som även de limmas fast.
Displayfönster kan monteras så de ligger flush med utsidan av kapslingen. Limningen blir helt dold och syns inte från utsidan. 

För ventilation fräses vid behov petskyddade ventilationsgaller

Handtag, gångjärn, hjul, lås, mm kan vi montera direkt i fabriken.

Så här fungerar vår teknik!

Spela videoklipp