IP klassade kapslingar

Vi hjälper er självklart att reda ut vilken IP-klass som är mest lämpad för erat ändamål.

IP klassad kapsling IP54

Vi tillverkar kundanpassade kapslingar som antingen snäpps ihop väldigt enkelt, eller förstärks med skruvar och infästningar. Vår standard är IP54, vilket innebär att kapslingarna är avskärmade mot damm. Men vi tillverkar även upp mot IP65 för mer krävande och tuffare miljöer. Våra material är ABS, Poly, Plexi eller PVC.

Vi hjälper er självklart att reda ut vilken IP-klass som är mest lämpad för erat ändamål. För de flesta applikationer är IP 54 gott nog som förslutning. Krävs en högre IP-klass ordnar vi självklart det. Ring oss direkt så hjäper vi reda ut detta åt er ifall ni är osäkra och ta fram ett förslag som matchar era krav och ta fram något helt kundanpassat åt er.

IP65

Behöver er elektronik skydd mot regn och vatten? Vi kan med smarta lösingar tillverka
öppningsbara kapslingar i IP klasser om IP65. Vi tillverkar våra kapslingar med vår unika plastbockningsteknik. Från plangjutna  skivor bockar vi till eran kapsling och sedan fräser och monterar fast infästningar och tillbehör. Vi tar hand om hela designen, så ifall ni vill ha tryck eller en specifik lackering ordnar vi det. Vi hjälper till med håltagningar för era ingångar/utgångar och tar fram en design som passar er. När det gäller IP klassade kapslingar gör vi ett större handarbete för att kunna åstadkomma de krav som ställs för en IP klassad kapsling. Våra original kapslingar görs i IP54 men vi kan tillverka upp till IP65.

 

Ifall ni känner er förvirrade eller osäkra på vilken IP klass eran produkt borde ha så kan vi hjälpa er att hitta en lösning som passar er. Det är också ibland vanligt att kunder vill ha högre IP klass än vad som egentligen behövs, vilket då bidrar till onödiga kostnader i produktionen. Därför är det viktigt att verkligen ta reda på hur kapslingen ska används, vart ska den placeras och hur ser omgivningen runt omkring ut. Men ingen fara, vi hjälper er med detta!

 

För mer information kring vilka IP-klasser vi kan erbjuda ring eller maila oss så berättar vi mer.